Пашић је за РТС рекао да ће за два дана школе донети одлуку - да ли ће то бити радна субота, продужење часова од 15 минута, једног часа, уз сагласност школске управе, имајући у виду јесењи и сретењски распуст, што је укупно пет дана.

Пашић је навео да је ове недеље 10 одсто смањен број ученика позитивних на корона вирус у односу на претходну недељу.

Додао је да је највећи број новозаражене деце био почетком септембра, а да је, што се тиче запослених, проценат заражених око четири одсто.

- Далеко је мање од инсинуација које неки износе да је то 10 или 30 одсто. Имали смо 30 одсто основних школа где немате или је само један позитиван ученик и 37 одсто основних школа где нема или је само један позитиван запослени прошле недеље - нагласио је Пашић.

Навео је да су директори проналазили разне начине за замене наставника, преко организације замена између школа, људи са бироа, са факултета или повећања часова наставницима који раде у школама.

Пашић указао да ће се настава за ученике до почетка мини распуста првог циклуса одржавати по првом моделу, док ће ученици од петог до осмог разреда и средњошколци похађати наставу по комбинованом моделу.

Додао је да је у школском календару за сада планирано да пробни завршни остане 25. и 26. марта, а једино ће бити измена за завршни испит који ће бити померен за 27, 28. и 29.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".