Како је објаснио Игор Јурић, један возач градског превоза јавио се са наводима да је видео младића који одговори Алексином опису.

- Моја колегиница која води регистар несталих лица је у контакру са мајком Алексе. Ми смо имали неколико информација да је Алекса виђен у Београду. Од возача аутобуса на линији 70 добили смо један врло конкретан опис да је он виђен - рекао је Јурић.

Он је упутио апел свима да се јаве уколико виде Алексу.

- Понављам сваки пут да апелујем на њега уколико види ову емисију да се јави мајци. Његова мајка је на измаку снаге и изузетно тешко подноси ове дане без њега. Да без обзира који је његов разлог, ако је заиста отишао својом вољом да бар информише мајку да је добро и да је здрав, то је најбитније. А ако није, да се ми још више потрудимо и да га пронађемо.

Фото: Приватна архива

 

 

- Још једном апелујем на то да погледате фотографију Алексе Станковића на сајту Регистра несталих лица србије. Ако имате било какву информацију у вези са његовим нестанком, молим вас помозите или информиишите или нас или МУП да би се овај дечак пронашао.

- Чини ми се да је мало запостављен у односу на неке случајеве, а то не смемо да дозволимо. Мислим да свако нестало лице мора да има исту шансу да се пронађе - додао је Јурић.

Подсећамо да су се и раније јављали људи који су наводно виђали Алексу у Београду. Након што се огласио човек који тврди да га је видео у Гроцкој и да је сигуран да је то баш овај дечак, породици се с истом информацијом јавила и једна жена.

- Рекла је да га је видела у продавници у Гроцкој. Нешто је куповао и потом је, како тврди та жена, отишао на аутобуску станицу и ту чекао превоз. Полиција тек треба да нам јави да ли су ишли тамо и шта су установили - рекла је тада Алексина мајка Оливера.

Фото: Таннјуг/Драган Кујунџић

 

 

Како је навела, и возач камиона који ради у Италији и који тврди да је баш Алексу видео у Гроцкој, био је спреман је да сарађује са полицијом.

- Не знам шта да мислим. Свесна сам да је Алекса могао и да промени изглед до сад. Имао је дужу косу и браду пре него што је нестао. Могао је да се ошиша, да се пресвуче, можда га је сада теже и препознати.

Мајка сваки дан очекује његов позив

Не прође ни дан да мајка Оливера на бројчанику не укуца број његовог телефона и не назове га, али увек исти одговор - "особа коју сте позвали је искључила мобилни телефон или је привремено недоступна".

Осим што га зове, пише му и поруке. Тргне се на сваки позив са непознатог броја, мисли он је. Исто је и кад јој неко покуца на врата, иако јој ретко ко долази. Једно је добро, не губи наду да је жив, да је добро. Једино јој је то остало, с обзиром да нема никакав траг - ни до доброг, а ни до оне лоше стране приче.

Алекса је нестао 28. децембра. Са собом је понео све дипломе, сведочанства, сва документа, због чега мајка мисли да је отишао негде у иностранство, да му је неко понудио посао јер је одличан познавалац компјутера.

Оставио јој је и поруку на компјутеру да иде у иностранство да ради, да му та фирма за коју је радио нуди посао, смештај визу, да му је све обезбеђено.

За Алексом је расписана потерница.

(Телеграф)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".