Она је, наиме, задобила ударац оклагијом од стране службенице и ударац руком која ју је пре тога више од сат и по малтретирала зато што је у зграду ушла без маске, иако и сама службеница, друге странке и обезбеђење, тврди трудница и други извори ЈуГмедие, нису носили маске на лицима. Случај је добио полицијски, а трудиница каже да ће имати и судски епилог.

- Ударила ме је преко шалтера неком мотком од метар дужине, која ми је најприближније личила на оклагију, и то бочно преко ребара и стомака. Потом руком у лево раме, па поново подигла на мене ону оклагију, али сам успела да јој задржим руку и избегнем трећи ударац - прича млада жена и будућа мајка, која ни она, а и њен супруг, услед шока нису знали како да реагују.

Фото: Танјуг

 

- Само смо се бојали да се прерано не породи јер је била у великом страху и стресу. Чак се и лекар, чију смо помоћ затражили, чудио како је неко могао физички да насрне на трудну жену - прича Маријин супруг.

А све је почело када су њих двоје ушли у згаду општине да би им шалтерска службеница попунила ОП образац.

- Нико није носио маске, ни странке ни запослени ни обезбеђење, па ни ми. Чекала сам стрпливо у реду и када сам предала документа, она се на мене окомила с питањима где ми је маска. Када сам јој рекла да нико не носи, а не само ја, одговорила је да ми неће завшити посао док не ставим маску - прича Марија.

Изнервирана, отишла је са супругом на спрат да се пожали некоме од руководилаца, а примио је лично председник Привременог органа Драган Кулић, коме је то био први радни дан на дужности.

- Примио је мене и супруга у своју канцеларију. Молио ме да се смирим, понудио кафу и воду, а некоме је наредио да сиђе доле у приземље, где је шалтер, да поприча са шалтерском службеницом и да ми се донесе маска. Био је врло љубазан и извињавао се у име шалтерске раднице.

- Поступак службенице најоштрије осуђујем, жалим што се то десило. Затражио сам да се под хитно поведе дисципилински поступак против ње - каже Драган Кулић и додаје да је за физички напад на трудницу сазнао неколико сати касније и да је сам био шокиран.

Супуг од шока није реаговао

- Нисам реаговао јер сам и сам у први мах био у шоку, а касније сам размислио и одлучио да ништа не кажем службеници и да ништа не урадим, иако ми је бес кључао, како не би испало да смо ми њу напали - прича супруг тучене жене.

Но, када је трудница са супругом поново стала пред шалтер, доживела је онај пакао.

- Са маском на лицу пришла сам шалтеру и питала да ли је готово а она је дрско и провокативно одговорила да није, затражила је моју личну карту, коју сам ја ставила на пулт, а када је поново затражила да јој предам у њене руке, учинила сам то. Међутим, она је карту испустила из руке, па скочила и почела да ме вређа најпогрднијим речима говорећи да сам је, наводно, гађала том личном картом.

Обезбеђење тврди да ништа нису видели

Све што се после тога десило, десило се пред странкама и обезбеђењем, које није реаговало и које је у полицији изјавило да ништа није видело.

- Док је она драмила, ја сам се за тренутак окренула где је она искористила прилику и физички ме напала уз безброј псовки и увреда. Обезбеђење је све то видело и било поред нас и није реаговало, а били су ту и други људи и уместо да реагују говорили су ми да се не нервирам јер сам трудна - прича још увек видно траумирана трудница из општине Медвеђа, у којој се деца ретко рађају.

После тога је случај пријавила полицији, којој су радници обезбеђења изјавили да ништа нису видели, и отишла код лекара, а пошто административни посао још увек није завршила, данас се и она и њен супруг боје да поново прекораче општински праг.

Шалтерска службеница није се јављала на телефон, ни оглашавала поводом овог догађаја.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".