- Захтев синдиката је нереалан и показује крајњу несолидарност и неразумевање потреба родитеља, јер захтев за затварање вртића је захтев за стопирањем целокупне привреде главног града - истакао је Гак.

- Вртићи су нам неопходни, родитељи раде, уз максимално поштовање мера и одговорно понашање свих предшколске установе функционишу већ две године на безбедан начин и по децу и по запослене.

Фото: Н.Скеднерија

 

У Министарству просвете нам је речено да препоруку за одлучивање о централизованом затварању предшколских установа на период од пет дана, могу дати само надлежни здравствени органи и Кризни штаб.

Самостални синдикат предшколског васпитања и образовања Србије и ГСПРС "Независност" упутили су Кризном штабу и Министарству просвете захтев да вртићи широм Србије буду затворени следеће недеље, у време када неће радити ни школе.

Како се наводи у допису, с обзиром на повећања броја оболелих и предвиђања да се пик овог таласа очекује средином месеца, синдикалци сматрају да би се мини-распустом "направио епидемиолошки рез и допринело смањењу броја оболелих у предшколским установама, одмор и предах од стреса изложености због рада у пуном обиму, у условима епидемиолошке ситуације и више кругова заражавања".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".