Игор Јурић сматра да је случај нестанка Алексе Станковића специфичан по томе што је он најавио одлазак и рекао да ће ићи да живи у иностранство.

- Случај је специфичан по томе што је дечко сам најавио одлазак. Узео је документе и рекао је да ће ићи да ради у иностранство. Оно што је још специфично је и то да смо константно добијали поруке, људи који су га видели, врло тачни описи, рецимо возач на линији 70 који нам је до детаља све описао, како се понашао, како је радио. То је био јак траг да је Алекса жив. Људи су показали огромну свест и емпатију, и помогли да се Алекса нађе - рекао је Игор Јурић гостујући на телевизији "Курир".

Фото: Приватна архива

 

 

Гордана Мишев, експерт за безбедност, рекла је да се 95% несталих особа нађе, односно да се случај реши.

- Прво бих рекла да је нестанак Алексе Станковића један уобичајени нестанак. Прво, да кажемо прво да се 95% несталих људи у Србији пронађе. Углавном, после пар дана се особа нађе. Оно што бих нагласила је да је безбедност деце прво на родитељима, онда школи, а онда и на полицији. Постоје и несрећни случајеви, као што се десило са Матејом, под дејством опијата, или су то особе које имају тежих менталних поремећаја. Колике ресурсе полиција троши на особу која има проблеме у школи, у љубави, са родитељима. Дешавају се и самоубиста. Треба повести рачуна о свему - рекла је Гордана Мишев, експерт за безбедност.

Фото: Јутјуб принтскрин/MUP Republike Srbije

 

 

Игору Јурићу засметало је то што је Гордана Мишев рекла да је Матеј користио опијате.

- Пре свега желео бих да одговорим на констатацију Гордане Мишев. Прво, много ме вређа то што она са тврдњом говори да је Матеј користио опијате. Полиција ниједног момента није изашла са тврдњом да је Матеј користио било какве опијате. Под број два, она каже за 95% да се деца нађу, и то је тачно - одговорио је Игор Јурић.

Фото: Д. Кујунџић/принтксрин

 

 

Блажо Марковић дао је идеју да треба да се створи једна посебна јединица у полицији која би радила на случајевима нестанка.

- Јавила ми се идеја да треба направити посебну јединицу полиције. Полиција мора све то да ради. Сваком је дете најбитније. Требало би се створити једна јединица, која би радила ове случајеве, од 1.000 до 3.000 људи - рекао је Блажо Маркович.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".