- Ако ви или неки људи имате додатне информације о стопостотној инвазији Руске Федерације на Украјину 16. фебруара, молимо вас да нам дате такве информације, рекао је Зеленски на брифингу за новинаре.

Он је нагласио да има превише информација на тему наводне инвазије, преноси Тас с.

- Морам да анализирам све информације које имамо. Имамо много информација. Јер ово су наше границе, наше територије, рекао је Зеленски. Додао је да мора да разговарам са народом као председник и да каже истину.

- Али истина је да имамо другачије информације. А најбољ пријатељ непријатеља је паника у нашој земљи. И све информације које помажу паници, не помажу нама, истакао је Зеленски, преноси РИА Новости.

Он је нагласио да Кијев разуме све ризике и да ти ризици постоје, наводећи да је неопходно да Украјина буде спремна на све кораке „са било које границе“.

Министар одбране Украјине Алексиј Резников рекао је раније да не види претњу од „напада Руске Федерације“ у блиској будућности.

Кијев и западне државе су недавно изразиле забринутост због наводног повећања „агресивних акција“ Русије у близини граница Украјине .

Москва је у више наврата демантовала такве оптужбе, наводећи да нема намеру да никога нападне.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".