Вуковарско-сремска полиција саопштила је како су у петак око 22 часа два мушкарца које полиција сумњичи да су починили кривична дела, побегла из полицијског возила док су превожени у затвор у Осијеку, након што им је ме одређена мера притвора у истражном затвору. 

Полицијска истрага је утврдила да су мушкарци седели у задњем делу "марице" и да су изазвали механички квар на задњим решеткама и вратима, отворили врата у току вожње и побегли. 

У току је интензивна полицијска потрага за њима. Све расположиве полицијске снаге су послате на терен. 

- Такође, о овом догађају ћемо проверити и све чињенице везане за поступање полицијских службеника ове Управе који су мушкарце превозили. о - поручили су из ПУ вуковарско-сријемске. У истом саопштењу позивају и све грађане да их обавесте уколико имају неких информација о одбеглим преступницима.

Уз фотографије двојице мушкараца, полиција је објавила и њихов опис.

Фото: PU Osiječko-Srijemska/принтскрин

 

 

 

- Један мушкарац је слабије физичке грађе, смеђе косе и висок је око 175 цм, док је други мушкарац средње физичке грађе, црне косе и висок је око 165 цм.

Фото: PU Osiječko-Srijemska/принтскрин

 

 

И први пут су покушали да побегну

Како незванично сазнају хрватски медији, ради се о двојици Молдаваца, 22-годишњака које је полиција ухапсила у среду око 22 часа у току криминалне радње док су кријумчарили мигранте. 

Двојица младића ухапшени су недалеко од одмаралишта Лубањ на путу Липовац-Загреб. Полицајци су их тамо зауставили и окружили комби француских регистрација због основане сумње да се у њему налазе страни држављани који су незаконито прешли границу. 

Возач је, након што су их зауставили, упалио возило и покушао да побегне полицији. Комбијем је ишао напред-назад и насртао на полицајце, угрожавајући и њихове животе. Један од полицајаца је тад испалио хитац, а затим су, уз упорабу физичке силе и средстава за везивање, свладали возача и одвели га на криминалистичко истраживање. 

Возач је том приликом оштетио три службена аутомобила полиције. Други 22-годишњак се у то време налазио у личном аутомобилу на паркингу оближњег одмаралишта Спачва и чекао комби. 

У комбију је затечено више страних држављана који нису имали видљиве повреде и којима је пружена и лекарска помоћ. Након тога су их полицајци спровели у службене просторије где им је утврђен идентитет и статус боравка у Хрватској. 

(24сата.хр)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".