Њени први здравствени проблеми почели су још 1989. године, када ју је ударио камион због чега је изгубила слезину.

- 89. године ме је ударио камион и тада сам изгубила слезину, и то стање ме је касније увело у сепсу. Имала сам 21. годину и сећам се само да нас је један камион пустио да прођемо, а други нас је само покупио. Имала сам након те несреће четири напрсла плућна крила, карлица ми је била поломљена на седам места, изгубила сам слезину - испричала је водитељка и додала:

Фото: Јутјуб принтскрин/K1 Televizija

 

 

- Након тога сам опет учила да ходам. Тад ми се први пут десило да сам доживела то искуство да видим себе са врата собе како лежим у постељи. Кад добијеш те тачке људима се одмах секу прсти, руке, ноге, а моја докторка ме је спасила и није дала да ми ни један уд секу.

Прву борбу издржала је стоички , а већ 2010. године започела је њена друга животна драма, када је због новог здравственог проблема завршила у коми. Тај кобни дан је почео сасвим нормално за њу, а она се спремала да почне да води Дневник.

- Нормално сам се спремала да кренем да водим Дневник и тачно се сећам тог тренутка како улазим у студио како је кренуло да ми буде јако хладно и све горе. Још сам се шалила "јао видите, презнојавам се", то се у Дневнику није видело, било ми је страшно хладно и људи су доносили топлу воду да угрејем руке. Кад се све завршило нисам могла да се исправим, било ми је страшно хладно и била сам исцрпљена. - испричала је Маја.

Фото: Јутјуб принтскрин/K1 Televizija

 

 

Управо то вече почиње "пакао" који ће њен живот потпуно преокренути, јер је због сепсе запала у кому и борила се за живот пуних 40 дана.

Све што јој се дешавало у том пероду потпуна је енигма за њу, али мислида је то био њен пут на "други свет", одакле је враћена због деце.

- Брод је запловио ка Црној Гори и ту мислим да креће моје путовање на онај свет. Долазимо до неког пристаништа и то је црно, влажно, свуда је неки бетон. Све време је мрак и нема сунца. Све и делује да немаш шта да изгубиш јер те све води, а ти си сав беспомоћан. Међутим мислим да сам ја враћена назад због деце. Мислим да ту има као нека лозинка кад треба да пређеш на другу стану, а пошто је моја била "а зашто сад, кад су тако мали", ја сам враћена - прича водитељка и додаје:

- Да је било нешто друго вероватно никада не бих изашла из коме. У тренутку кад излазим из брода Иван ме дочекује и изводи, а ја сам у колицима. Он ме оставља и одједном се налазим испред врата лифта позоришта Буха, мислим да је то била асоцијација јер је дечје позориште и чекам да неко дође по мене.

Фото: Јутјуб принтскрин/RTS Ordinacija - Zvanični kanal

 

 

- Иза мене су врата неког магацина и далеко је нешто бело, као боја у облаку кад летиш авионом. Ту видим људе како пролазе и не причају, али све се разумеју и не ходају већ се лебди. Ја кренем ка тамо, међутим из тог магацина изађе медицинска сестра Оливера и каже "Шта ћеш ти овде, ми те чекамо тамо" и она ме убаци у магацин и тако ме врати на овај свет.. - изјавила је тада Маја.

- И после тога кад год је сретнем ја сам падала у транс од среће, а она просто није схватала о чему је реч. Не могу да тврдим да ли је то чистилиште, река Стикс, ја нисам толико велика да могу то да говорим, али знам да то нису биле халуцинације.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".