Он је тада открио да је после смрти мајке пролазио кроз најтежи период у животу и да је често помишљао на најгоре.

- Био сам у депресији и хтео сам себи неколико пута да одузмем живот и то је било јако занимљиво. То је било баш када је мама преминула, то је био баш тежак период. Требало ми је времена да се мало саберем, иако сам ја радио, излазио и пио. Све сам радио као што иначе радим, а заправо је то био само изговор да побегнем од тога. Онда сам схватио да не можеш да побегнеш од тога, већ да мораш да се суочиш са тим. Сваки пут када сам у згради или на неком спрату, и ако постоји неки балкон или нека тераса, увек кад сам излазио на ту терасу, ја сам хтео да скочим. Био сам из фазона дај бре тебра, зашто живиш? У том тренутку немам девојку, умрла ми мама, имам пар хиљада евра дугове, немам никакву песму. И ја стојим и размишљам да л’ да скочим, да л’ да не скочим? Идиот, размишљање једног беспомоћног бића, слабића - навео је он том приликом у емисији "Реална прича".

Фото: АТА имагес

 

 

Гастоз је објаснио како се изборио са мрачним мислима, па открио и да су пријатељи његово стање схватали олако и неретко мислили да се шали.

- Имао сам неку журку у Швајцарској. Довукао сам пола клуба после мог наступа на афтер у хотел, и много је било добро. Ујутру кад сам устао да се истуширам и све, крст који сам имао је био поломљен на пола. Буквално као да га је неко мачем исекао. Тад сам се уплашио, и после се тотално смирио и схватио да то што су те мрачне мисли мени долазиле у главу је зато што сам хтео да бежим од нечега. Не знам од чега, али схватио сам да се од проблема не бежи, и да је то нешто најгоре што сам могао себи да урадим, а то је да сам себи одузмем живот. То је тако могло да испадне себично са моје стране. После тога, ко год да је имао неке падове, ја сам те људе намерно присиљавао да причају да би дошли до њиховог проблема. У мом случај многи су знали, али су то лаички прихватили. Ја сам њима рекао: "Људи убићу се!", а они су мислила да се шалим! - причао је Ненад у "Реалној причи".

СОС телефони за помоћ особама које размишљају о самоубиству

011/7777-000 је СОС телефон који ради 24 сата, а на који се јављају стручњаци за спречавање самоубиства - лекари Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић".

Уколико вам је потребна помоћ, сваког дана можете позвати и волонтере Центра "Срце" од 17 до 23 часа на број телефона 0800-300-303 или им се обратити мејлом на vanja@centarsrce.org.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".