Подсећања ради, цена техничких прегледа од 12. фебруара ове године дефинисана је одлуком Владе Србије и минимално може коштати 3.070 динара, а највише 6.020 динара.

То огранку ауто центра није сметало да клијенту наплати услуге чак 3.000 динара више.

Фото: Н.Скендерија/А.Станковић

 

 

Увели још три ставке на рачуну

Наиме, на рачуну ове ауто куће који је на друштвеним мрежама објавило удружење потрошача “Ефектива” стоји да је цена техничког прегледа 6.000 динара, али наведене су још три ставке које коштају још 3.000 динара.

Тако обрасци за технички преглед и за регистрацију коштају укупно још 500 динара док извесна услуга ФИЗ стаје ни мање ни више него чак 2.400 динара?

- Све укупно, овог возача је технички преглед изашао 9.000! Осим овог, добили смо информацију да су се сви технички прегледи у Бору договорили да им цена буде 7.000, не обазирући се на Одлуку владе! Овакве случајеве, одмах пријавите Тржишној инспекцији у свом граду, а ми смо већ обавестили министарство трговине. Позивамо грађане да бојкотују техничке прегледе који крше ограничење цене – објавило је удружење “Ефектива”.

Фото: Приватна архива

 

 

На позиве новинара нико из спорне ауто-куће није објаснио разлог због чега је прекршено ограничење максималне цене услуге, као ни шта значи фамозна услуга ФИЗ.  

Занимљиво да ни у Асоцијацији техничких прегледа не знају шта би могла да значи услуга ФИЗ.

- Стварно први пут чујемо за ту услугу. Делује нам као услуга што би наш народ рекао “ако прође-прође”. С друге стране, ауто куће наплаћују обрасце за технички преглед и регистрацију када преко Е-управе креирају уплате и попуњавају све податке у вези са тим услугама – наглашавају у овом удружењу.

Највећа цена за аутобусе и камионе

Одлуком Владе од 12. фебруара технички преглед за путничка возила може да кошта од 3.070 до 6.020 динара. Када је реч о мотоциклима, мопедима и тракторима цена техничког прегледа са ПДВ-ом износи од 2.120 до 4.120 динара, а за аутобус, тешка теретна и прикључна возила од 6.020 до 11.920 динара.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".