1. Пудла

Пудле су мале, љупке, интелигентне и врло лако ћете успети да комуницирате са њима - нису тврдоглаве и  слушаће вас. Осим тога, пудле се не лињају, па нећете морати често рибати кућу. Уз то су јако друштвене и биће одани пријатељи вашој деци.

Фото: Профимедиа

 

2. Немачки овчар

Они су са разлогом једна од најпопуларнијих породичних паса. По својој природи, немачки овчар је заштитник, а уз то  спада у најинтелигентније расе. Дресура им не пада тешко па се зато користе за потрагу људи и у полицији као помоћ у потрази за недозвољеним супстанцама и несталим особама. Као ни пудлама, дресура им не пада тешко. Захтевају више физичке активности и менталне вежбе.

3. Златни ретривер

Стрпљиви, дружељубиви, весели - радо прилазе странцима и идеална су опција ако имате пуно пријатеља и ако вам често долазе гости. Они ће само желети да вас развеселе и усреће, па су још захвалнији за дресуру. Златни ретривери брзо схватају где им је место у кући и како би требало да се понашању у њој.

Фото: Профимедиа

 

4. Шкотски овчар

Шкотски овчари су изутетно сталожени и мирни пси. Одани су породици којој припадају и просто одишу ентузијазмом. Баш као немачки овчари, заштитнички су настројени према својим власницима. Оно што је заједничкој овој и осталим расама са списка јесте лака дресура.

Фото: Профимедиа

 

5. Патуљасти континентал епањел - папилон

Симпатични и малени, ови пси су добили име по карактеристичним ушима које су велике и шиљате. Они себе доживљавају као велике псе, иако су малецки. Овој неодољиво слаткој раси учење не пада тешко и лако ће савладати све задатке које им будете задали.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".