Током расправе у британском парламенту, лабуристички посланик Крис Брајант рекао је да се Велика Британија "бесрамно понашала после Крима" и да "не би требало да буде без кичме јер ће се то несумњиво десити и некој од балтичких држава или чланици НАТО, Шведској или Финској". Истакао је да би било која од ових земаља могла да "осети Путинов бес, што би изазвало акцију Велике Британије".

 

Премијер Џонсон је на то одговорио да је "најфасцинантнија ствар то колико су Путинови поступци близу поступцима Слободана Милошевића".

- Исте бесмислице о уједињености су се причале и када су у питању Косово и Београд, као што се сада причају о Кијеву и Москви. Иста агресија је спроведена и сетите се - Слободан Милошевић је преминуо док му се судило - рекао је Џонсон.

Подсетимо, Велика Британија јуче је објавила низ санкција Русији. Комплетно ће бити замрзнута имовина свих великих руских банака, а следеће недеље ће бити донет закон по којем ће руске компаније бити спречене да послују на британском тржишту. Такође, руским држављанима неће бити дозвољено да имају депозите веће од 50.000 фунти у британским банкама, саопштило је британско Министарство спољних послова.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".