Лукашенко тврди да грађане Белорусије заробљавају и туку у Украјини и да то може да натера Минск да донесе одлуку о специјалним операцијама како би ослободили своје грађане.

Он је истакао да у Украјини нема ни белоруских војника ни наоружања, јер Русији није потребна таква помоћ за њену специјалну операцију. Истиче да су Белоруси хватани на територији те земље и подвргавани премлаћивању.

Фото: ЕПА

 

 

- Тамо нема ниједног нашег војника. Јуче сам о томе рекао (председнику Француске Емануелу) Макрону. Рекао сам му тамо нема ниједног војника... ниједног белоруског метка - рекао је Лукашенко.

- Русији то није потребно - нагласио је белоруски лидер.

Како је навео, сукоб који је избио у Украјини може се погоршати, стога се рат мора зауставити.

- Сукоб који је избио у Украјини није ништа. Верујте ми, знам о чему говорим. Ако се овако настави, биће много горе. И ни у једном бункеру – ни у америчком, ни у било ком другом он (Зеленски) се неће сакрити. Зато рат мора бити прекинут данас - истакао је Лукашенко.

Лукашенко је потврдио да су ракете лансиране са територије Белорусије лансиране на положаје у Украјини, али да је то био изнуђен корак.

Према речима белоруског лидера, на украјинској страни, неколико километара од границе са Белорусијом, били су распоређени ракетни батаљони спремни да за неколико минута изведу напад на руске положаје.

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".