Овим поводом председница Владе Ана Брнабић рекла је да Влада тежи стабилности, без обзира да ли то доноси политичке поене или не.

- Што се тиче робних резерви, ми смо безбедни и сваки дан се трудимо да будемо још безбеднији. Када је реч о економији, договорили смо се да подигнемо субвенције са 4.000 динара по хектару, на 8.000 динара. Издвојићемо још 7,5 милијарди динара и обезбедити да наши произвођачи буду још безбеднији - рекла је председница Владе Србије.

Брнабићева је нагласила да Влада гледа како да Србији обезбеди стабилност.

- Од 2014. године прошли смо кроз незабележене кризе у претходних 100 година - поплаве, пандемију, мигрантску кризу, морали смо и да се боримо са мерама фискалне консолидације да би Србија стала на ноге јер је била на неколико месеци од банкрота - изјавила је премијерка.

Брнабићева каже да је Србија била у једном тренутку у веома тешкој позицији:

- Нисмо могли пензије да исплатимо, јер је неко пре нас водио политику по принципу „хајде да видимо како да ми победимо на изборима, а није важно шта ће се након тога десити“.

Брнабићева је подсетила да је почела изградња гасовода до Бугарске, што ће, како је рекла, Србији омогућити да има гас из Грчке, Азербејџана и са Кипра.

(Ало)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".