Многи ће га памтити по емисији "Музички тобоган", а једном приликом говорио је о својој љубави са новинарком Бранком Јеремић која је преминула 2018. године.

Њих двоје упознали су се преко заједничких пријатеља, а 36 година били су у браку.

Фото: Петар Милошевић

 

 

- Једног дана ми је колегиница рекла да се допадам једном неожењеном мушкарцу који би желео да ме упозна. Када ми је открила да је то Миња, била сам згранута, јер он није био мој тип мушкарца. Рекла сам јој да не долази у обзир! Међутим, након месец дана, нас две смо изашле на кафу и баш тада се појавио Миња. Одмах ме је позвао на вечеру, али ја сам га као и свака дама - одбила. Одбијала сам упорно те вечери, месецима, да би у једном тренутку пристала и тако је све кренуло. Сећам се да смо фебруара кренули да се тајно забављамо да не би сазнали моји родитељи, који су сматрали да он није мој свет - причала је Бранка, додајући да су ипак осећања превагнула и да су се венчали 1979. године и то 8. новембра на Мињин рођендан.

- Бранки је можда тада изгледало да сам део естраде, а то њу није занимало. Међутим, ја сам био упоран и успео сам - кроз смех је причао водитељ чувеног “Музичког тобогана”.

Фото: Милутин Лабудовић

 

 

- Не може да се извлачи типа "налакирала сам нокте, па не могу да оперем судове или скувам ручак или обришем прашину". Као домаћица сам увек добро функционисала и ништа ми није било тешко да урадим. Када сам се удала, ништа нисам знала да скувам. Међутим, све сам научила и данас свакодневно кувам и уживам у томе - говорила је она.
Обоје су причали да када су пре 35 година добили сина он је постао центар њиховог света.

- Милош је израстао у дивног човека који не пије, не пуши и бави се спортом. Сећам се за време санкција када је тражио неке паре, то је увек било за књиге или неку литературу. Ми смо изузетно поносни родитељи. Милош је магистрирао на ФОН-у са десетком и ради као менаџер продаје - поносна је била мама.

Миња је говорио да је њему запала улога строжег родитеља говорећи да је Бранка и даље попустљива према њиховом сину.

- Јесам, а таква ћу бити и према унучету. Једва чекам и то ми је највећа жеља, као и Мињина - наглашава Бранка.

- Ако ви не понесете из породице васпитање и одређена знања, од вас сутра неће бити ништа. Видите то неваспитање које се изнело из породице у ријалити програмима, а промовише се ТВ. То је страшно јер испада да зло побеђује добро, а требало би да буде другачије у 21. веку. Породица је нешто што мора да се негује. Не расте породица тек тако, она мора стално да се залива, да се о њој мисли и ниједном не сме да се изневери. Морате да водите један достојанствен живот и да себе стално пуните одређеним знањем, да би били ауторитет пред дететом - причала је Бранка.

- У нашој породици негујемо хобије који се не преплићу. Милош је фантастичан макетар. Треба видети колико он има стрпљења да направи један авион. То га релаксира. Мињин хоби су фотоапарати и радио-апарати, а ја сликам уљем на платну и ткам. Квалификована сам ткаља - говорила је Бранка.

(Вечерње новости)