Викторија Митровић у току емисије "Питања новинара" смогла је снаге да пред милионским аудиторијумом исприча детаље стравичног силовања, који се догодио 2014. године у селу у надомак Ковина. Викторија је била девојчица од 12 година када ју је силовао свештеник у дворишту цркве, а о овом злочину брујала је цела Србија. Суд је реаговао и после бројних вештачења одређен му је притвор.

Након што је Дарко Танасијевић, замолио да устане и подели са свима причу која је обележила њен живот, ова девојка смогла је снаге и започела је јасном реченицом.

- Ја знам да ћу о овоме свакако морати да причам. Ја сам у новинама била пре 6 година, отприлике. Са 12 година сам доживела силовање од стране свештеника, човек је још увек у затвору, ја покушавам да то заборавим, али ћу памтити докле год сам жива - рекла  је Викторија.

Фото: Јутјуб принтскрин/ Zadruga Official

 

- Ја сам тада била у основној школи, имамо веронауку и одлазили смо у цркву, недељом смо ишли на ту службу до 11 сати, то смо радили зими, тако се ради, то смо радили у периоду зими, када је школа. Ја верујем у Бога, али нисам желела да се крстим до прошле године, морала сам дете да крстим иначе се никада се не бих крстила, када сам се и ја крстила, не палим свеће, ми у кући славимо славу али ја увек побегнем, мене то све подсећа на оно што сам преживела. Тај свештеник се опијао и нападао жене, старије бабе. Село ко село, људи ко људи неће да причају о томе.

- Мени се то баш у цркви догодило, после тога ме је опет напао, јер нисам одмах пријавила. Дете ми је још у селу, желим да склоним дете одатле. Он је имао 58 година тада, а ја 12 - описала је Викторија, па наставила:

- Ја сам тада имала само 12 година, још да оптужим свештеника. Није то било са 15, 17 година или сада. 

- Отишла сам кући. Почела сам да крварим, а мојима сам рекла да је до стомака. После тога сам бежала из школе,почела сам да пушим. Видели су сви да имам проблем, али нисам знала како да направим први корак - наставила је Вики.

- Колико је прошло од тог тренутка до тренутка да се ти пожалиш некоме? - питао је Дарко.

- Ја и кад нисам крива, и кад сам крива ја окривим себе. Тај страх је владао у мени. Одрасла сам без родитеља - одговорила је Вики.

- Ми смо отишли тамо, ја нисам могла да уђем. Изашао је, ја сам се следила, па ми је он рекао: ''Ако будеш некоме рекла, знаш да ти неће нико веровати''. Он је пијан аутомобилом, возио, отварао врата. После два дана сам рекла тетки, јер нисам више могла да издржим - додала је Вики.

- Ја нисам имала неког са ким бих могла да причам, али са тетком могу о свему да причам - наставила је Митровићева.

- Колико ти је фалила мајка, њен загрљај и очев наравно? - питао је Танасијевић.

- Немам осећај за њих, одрасла сам без њих. У тим тренутцима ми је фалила мајка - одговорила је Вики.

- Ја сам се њој поверила, као да ми буде лакши, они су одмах отишли и пријавили. Дошла је полиција у школу, па сам дала изјаву -додала је Викторија.

Целу исповест можете погледати у следећим видео снимцима: