Вучић је нагласио да ће житељи те војвођанске општине добити школу, фарбрику пијаће воде, пречистаче и канализациону мрежу.


- Дошао сам да вам кажем да ћемо коначно, а требало је раније изградити велелепну школу ''Светозар Милетић'', обезбедили смо новац -  рекао је Вучић у Туителу који је днаас посетио после Каца, Бачке Паланке, Кучуре код Врбаса и Чуруга, а где су га дочекали бројни грађани.

Мораће, како каже, да се уради и мрежа путева.

- Много посла нас чека, одредена је велика сума, око 12 милиона евра за инфраструктуру - рекао је председник СНС који је додао да није време да се бави политичким противницима јер је ситуација сложена, а биће још тежа и лошија.

Према његовим речима, захваљујући финасијској стабилности и ономе што "сте урадили и што сте подржали политику одговорности можемо да одговоримо на све изазове и да имамо земљу која може да прихвати сву тежину ситуације".

Фото: ЕПС

 

 


Како додаје "обезбедићемо и нафту и гас по много нижим ценама од других, управо захваљујући рационалном понашању руководства Србије".

Поновио је да са храном неће бити проблема, да избори нису игра, а држва играчка, посебно у преломним ситуацијама као ова.

Замолио је све грађане, посебно младе да имају разумевања, да схвате да је суштина у одговорности "захваљујући којој можемо да организујемо будућност, да сачувамо стабилност и да не будемо у свакој чорби ни запршка ни зачин".

- Када возови иду низбрдо на сва четири колосека, морамо да се склонимо са тог колосека, да децу сачувамо да будемо живи и здрави и да остану у овој земљи - рекао је Вучић и нагласио да нам је одговорност сада потребнија него икада.

Додао је да је за Тител важно да држава доведе доброг инвеститора за 350 радних места.

- И то ћемо урадити, не смао због 350 породица већ да би општина имала више новца за путеве, за социјално угрижене породице - рекао је Вучић и подсетио да су Рума и Ниш добили по шест фабрика а Нови Сад седам.

Рекао је и да се плаши само Божјег суда и онога што долази јер то нико не може да контролише, и подсетио да су у чарапари почели да отпуштају људе, да нема сировина за Железару и Таркет јер су долазиле из Украјине и Русије.

Како каже и у Тител ће током кампање долазити многи да им говоре и причају шупље приче, али људи знају да то није истина, рекао је он и додао да неће одговратати на нападе противника.

Најбољи одговор биће, како је навео, нове школе, попут те у Тиелу, нови путреви, инфраструктура, канализација у Шајкашу, Мосорину, фабрика воде, казао је председник СНС.

Људи ће, како каже на изборима моћи да бирају између ружних речи и дела.

Подсетио је да је 3. април важан дан јер се одлучује између прошлости, затварања фабрика, времена у којем нисмо градили путеве и пруге, болнице и домове здравља, Клиничке центре и тога да ли ћемо ићи у будућност.

Поручио је грађанима да је на њима управо зато велика одговорност.

Вучић је одговорио и на коментаре Џејмија Шеја, портпарола НАТО у време агресије на СРЈ 1999 наглашавајући да је добро што и он коментарише јачање Војске Србије.

- Сада могу да му кажем да је погрешио што је мислио да ће Србија довека бити канта и џак за ударање. Србија је другачија данас, и неће више нико никада да удара на Србију, као 1999. године. То нам је потребно, да одвратимо такве људе. Јави нам се човек који је одговоран за смрт мале Милице и друге деце, и мисли да има право да нам соли памет - навео је Вучић који је и у Тителу такође на кратко прекинуо говор, јер је једној жени било лоше.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".