Говорећи о санкцијама Запада уведеним РФ, Путин је оценио да је циљ тих мера "да се погорша живот милиона људи и да се зада тежак ударац руској економији", пренео је АП.

- Морамо да знамо да би нови сет санкција и рестрикција против нас уследили у сваком случају. То желим да нагласим. Наша војна операција у Украјини је само изговор за следећи пакет санкција - рекао је Путин на јучерашњем састанку владе РФ и осудио санкције Запада које је описао као "агресију и рат економским, политичким и информационим средствима против РФ".

Руски председник је рекао да се операција у Украјини одвија "успешно и у строгом складу са унапред усвојеним плановима".

Путин је потврдио да РФ не планира да национализује страну имовину као одговор на заплену руске имовине у иностранству.

- За разлику од западних земаља, ми ћемо поштовати имовинска права - рекао је Путин и додао да је заплена имовине руских грађана у иностранству, као и имовине руских компанија, лекција за руске привреднике у земљи.

Према његовим речима, "ништа није поузданије од инвестирања код куће".

 

 

- Требало би да смо свесни да ће у било каквом развоју догађаја уследити нови пакет санкција и ограничења против нас - упозорио је председник РФ Владимир Путин.

Послао поруку  "издајницима"

Путин је послао упозорење оним Русима које је описао као издајнике да "Запад жели да покуша да их искористи као пету колону" с циљем да уништи земљу.

Обраћајући се министрима у влади Руске Федерације Путин је оптужио Запад и "прозападне" Русе.

- Удружени Запад жели да подели наше друштво, да изазове конфронтацију грађана Русије и да за свој коначни циљ искористи пету колону. А циљ је само један - уништење Русије - рекао је Путин и поручио да "тај циљ неће бити остварен".

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".