- Јутрос ми је Твитер блокирао налог захтевајући да обришем твит од 9. марта у којем сам навео да смо два дана пре тога упозорили на састанку Савета безбедности да је породилиште које је наводно Русија напала изазивајући жртве, одавно претворено у оружани положај украјинских националиста, рекао је Пољански.

Он је рекао да је руска мисија 7. марта саопштила да су сви лекари и пацијенти морали да напусте болницу, преноси ТАС С.

- Имајући то у виду, наводи о жртвама делују као још једна лажна вест. То сам написао и изразио жаљење што УН учествује у њеном ширењу, навео је Пољански и додао да то види као илустрацију колико је "Запад заиста заинтересован за слободу говора и спреман да чује алтернативне ставове".

Пољански је рекао да његов налог на енглеском језику последњих дана достигао 22.000 корисника, да је често цитиран у западним медијима и коришћен међу новинарима акредитованим при УН.

Најавио је да ће ускоро отворити налог на енглеском језику на Телеграму и да ће га користити без обзира да ли ће му Твитер одблокирати налог.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".