1. Талог од кафе осушите  и ставите га у посуду, а посуду држите у фрижидеру, јер ћете на тај начин уклонити неугодне мирисе.

2. Уколико у стану или кући држите биљке попут азалеје или камелије, залијте их талогом кафе.

3. Уколико се не можете решити мрава, ставите талог кафе на места где се скупљају. Такође вам може послужити и ако се желите решити и других инсеката.

Фото: Профимедиа

 

4. Талог кафе умочите у врућу воду и на тај начин ћете добити браон боју којом можете офарбати тканину.

5. Ако вам је дрвени намештај пун огреботина утрљајте у њега мало талога кафе који сте претходно помешали са пастом за полирање и топлом водом.

6. Талогом можете очистити масне површине. Можете га користити самог или у комбинацији са средством за прање суђа.

7. Како ваша мачка не би обављала нужду свуда по дворишту, поспите по њему талог од кафе и будите сигурни да ће је тај мирис отерати.

8. Уколико садите шаргарепу, како бисте повећали њен принос, помешајте свежи талог кафе са ситним семењем шаргарепе приликом садње.

9. Уколико желите очистити камин или пећ, пре него што почнете, по пепелу поспите талог кафе како се не би дизала прашина.

10. Уклоните надутост испод очију

Измешајте талог кафе са водом и направите пасту. Ставите смесу на отечено подручје и оставите 15 минута. Исперите.

Фото: Профимедиа

 

11. Отарасите се целулита

Масирајте мешавину талога и кокосовог уља на проблематично подручје, оставите пар минута и затим исперите. Радите ово сваки дан и кроз две недеље ћете приметити промене.

12. Користите талог од кафе као пилинг за лице

Талог од кафе помешајте са пар капи маслиновог уља и тиме очистите лице. Ово ће хидрирати кожу и учинити је чистијом и сјајнијом.

13. Оперите косу

Мрвице у талогу учиниће да ваша коса шкрипи од чистоће. Талог од кафе фарба косу, па ће бринетама освежити боју и дати посебан сјај.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".