Према првим резултатима истраге, у њега је пуцао мушкарац који је пре тога седео на сувозачевом месту у "фијат пунту". Након што је испалио хице, улетео је у возило, у којем га је чекао саучесник. Великом брзином удаљили су се са лица места.

Претпоставља се да су нападачи неко време пратили Пенчића како би се упознали са његовим кретањем и навикама. Како незванично сазнајемо, постоје снимци камера, постављених у улици и околини, на којима се види "фијат пунто", као и моменат када се ово возило удаљава са места убиства. Припадници Министарства унутрашњих послова су извршили увиђај у присуству надлежног тужиоца и интензивно трагају за нападачима.

Према ономе што смо незванично могли да чујемо, мотив овог злочина су послови везани за продају наркотика, у које је, наводно, Пенчић био уплетен. Он је, сумња се, био један од кључних људи за трговину дрогом на релацији Беч - Београд. Истрага ће утврдити да ли су ове сумње тачне.

Лекари Хитне помоћи, који су стигли на лице места, затекли су Пенчића како лежи у локви крви, док је поред њега била супруга, која га је све време миловала, љубила и дозивала у помоћ. Пребачен је у Ургентни центар, где је нешто касније подлегао повредама. Недуго након злочина, проглашена је акција "Вихор", због чега је био блокиран цео Обреновац.

НАВИЈАЧКИ ОПРАШТАЈ НА МРЕЖАМА

ПЕНЧИЋЕВИ пријатељи, као и навијачи у недељу су се на друштвеним мрежама опраштали од њега.

- Почивај у миру. Горе на небу армија права - писало је у једној од објава на групи Партизанових навијача, а коментари испод Пенчићеве фотографије само су се низали. - "Брате наш добри, почивај у миру", "Нека ти је лака црна земља", "Добри наш, сви знамо колико си био добар човек", "Армија на небу је добила још једну људину".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".