Управа за цивилни авиосаобраћај навела је у саопштењу да се авион срушио у близини града Вуџоу.

У саопштењу се додаје да је авион летео из града Кунминг у западној провинцији Јунана за индустријски центар Гуангџоу на источној обали земље.

Медији су пренели изјаве званичника спасилачких служби да се авион при паду распао и изазвао пожар у којем су уништена стабла бамбуса.

Дневник Женмин Жимбао цитирао је званичника локалне ватрогасне службе који је рекао да међу остацима авиона нема знакова живота.

Телевизија ЦГТН јавила је да је пожар који је избио након пада авиона угашен.

 

 

Претходно су кинески медији јавили да је на место несреће стиглио 117 ватрогасаца.

Како преноси Тас с, ватрогасци су до места пада авиона у удаљеном планинском пределу дошли пешке, док ватрогасна кола нису могла да се пробију.

Кинески председник Си Ðинпинг позвао је да се уложе сви напори у спасилачку операцију, да се на одговарајући начин спроведу све радње након несреће и да се истраже потенцијални ризици како би се осигурала безбедност комплетног авиосаобраћаја, преноси Ројтерс.

Си је позвао истражитеље да што пре утврде узрок пада авиона.

Путнички авион Боинг 737 компаније Цхина Еастерн Аирлинес у којем су била 132 путника срушио се данас на југу Кине, а узрок пада авиона старог шест година није познат.

Авион је полетео у 13.11 по локалном времену из Кунминга, а требало је да слети у 15.05 у Гуангжу.

Са праћења на порталу Флајт радар нестао је у 14.22 на висини од 982 метра при брзини од 696 километара на сат.

Фото: Твитер принтскрин/@IFENewsAgency/@Angellai9

 

 

Последња авионска несрећа са смртним исходом у Кини забележена 2010. године када су у паду авиона на приликом слетања на аеродром у Јичуну због лоше видљивости погинуле 44 особе од 96 који су били у летелици.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".