Пријаву против наставника, како је потврђено, поднела су два ученика ове школе.

- Формиран је предмет како би се утврдило да ли постоје основи сумње да је почињено кривично дело полно узнемиравање. Такође, тужилаштву је поднета кривична пријава од стране двојице ученика предметне школе, преко пуномоћника, због постојања основа сумње да је учињено наведено кривично дело - саопштено је из тужилаштва.

Према незваничним информацијама, сумња се да наставник ове школе у Београду, сексуално узнемирава малолетне ученице непримереним коментарима и погледима.

Немачка школа Београд: "Поздрављамо укључивање тужилаштва"

Немачка школа Београд поздравља укључивање Првог јавног тужилаштва у утврђивање чињеница о могућем полном узнемиравању, које је према наводима из медија поднело двоје родитеља преког свог пуномоћника.  

- Школа се овим случајем активно бави од сазнања за притужбе на једног од професора које су се тицале „недоличних погледа“ усмерених ка једном броју ученица. Школа најозбиљније схвата изнете оптужбе, и исказује нулту толеранцију према било каквим облицима недопустивог понашања према њеним ученицима.  

У досадашњем бављењу овим догађајем предузет је низ мера који су познате нашим ученицима и родитељима, са којима активно сарађујемо. Између осталог, школа је формирала посебан Тим који чине представници школе и представници родитеља. Циљ формирања тима је утврђивање чињеница у вези са овим случајем, и тај процес је у току. 

Такође истичемо и да се наставник на чије су се понашање жалиле ученице до краја школске године неће враћати у наставу, и да крајем школске године престаје његово ангажовање. 

Имајући у виду да је у овом случају реч о малолетним лицима, школа до сада није желела да се оглашава у медијима, трудећи се да заштити инволвиране ученице од могућих непријатности везаних за интересовање јавности. Зато апелујемо и на медије да у својим извештавањима воде рачуна о интересу малолетних лица, наших ученика - наводе из школе за "Нпортал".

(Нпортал/Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".