Певачица Гоца Тржан са својим супругом музичаром Радомиром Новаковићем, заједно је у процесу проширивања потомства, односно у већ неко време је у процесу вантелесне оплодње.

Фото: АТА имагес

 

Како и сама истиче, тешко јој пада сваки пут када вантелесна оплодња не успе, али наводи да је она јака жена и да неће одустати. 

Подсетимо да је певачица одустала и од учешћа на фестивалу Песма за Евровизију '22, на ком је требала да наступи са својом песмом "Фитиљ".

Будући да се та жеља показала теже остваривом него што су се надали, они су наставили процес вантелесне оплодње и надају се да ће имати бебу. Управо је то био разлог због ког се Гоца недавно повукла са фестивала Песма за Евровизију, на ком је требало да наступи са песмом “Фитиљ”.

Она је пре две недеље била пети пут на вантелесној оплодњи у Прагу и сада очекује исход. 

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ KONTRA SHOW

 

- Кад доживите разочарање, кажете да нећете више. Ко није прошао кроз процес вантелесне оплодње, не зна какав је то осећај. Ми се надамо, желимо и покушаћемо поново, па шта буде. Не одустајемо. Да ли ћемо опет ићи у Праг, то не знам. Задовољна сам собом, остварена, немам нити један разлог да будем несрећна. А и нисам жена која одустаје тако лако. Све док није ризично за мој живот, ја ћу покушавати. Имам једно дете, ћерку Лену, која расте и о којој треба да се бринем. Најважније је да сам здрава - рекла је Гоца и додаје да је не обесхрабрују године у којима је.

Истакла је да је процес емотивно исцрпљујући када доживи неуспех.

Фото: АТА имагес

 

- Сваки пут се надате, а када не успете, очекивано је да паднете. Међутим, не желим да се предам, иако хормонске терапије које прате процес нису нимало лаке. Желим да верујем да је могуће јер сматрам да мој супруг и ја заслужујемо бебу. Много је важно да свему томе приступате позитивно, па чак и ако не успе, не значи да смо он и ја мање вредни као људска бића. Одавно сам се са тим помирила.

Око 18 одсто парова у Србији има проблема са планирањем жељене трудноће, а за око 50 посто њих вантелесна оплодња је једини прихватљиви метод, који се препоручује тек када други, једноставнији методи нису дали резултата. Гоца говори на ову тему како би указала да она не треба да буде табу. 

- Многи парови не откривају ни својим фамилијама да иду на вантелесну оплодњу пошто на Балкану постоји примитиван став да су они који не могу природно да зачну мање мушкарци или жене, да мање вреде, што је потпуно погрешно схватање. Савети доктора су ту од пресудне важности јер ми покушавамо да преваримо Бога, да преваримо околности које су нас снашле. Ако успемо да преваримо судбину, преварили смо је - рекла је певачица.
 

Она је одлучила да о свему говори јавно и нема проблем са тим, јер хоће да њено искуство служи другим паровима. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Goca Tržan (@gocatrzan)


- Немам проблем с тим. Дуго сам на сцени и знам шта могу да откријем и како то може да се разуме. Имам много више слојева него што се чини. Све проживљавам дубоко у себи и анализирам и никада не бих учинила нешто што би моје најближе повредило. О вантелесној оплодњи говорим отворено јер желим да помогнем свим оним паровима који муче исту муку и укажем им да нема разлога да их ичега буде срамота.

У овој мисији јој је велика подршка и њена ћерка. 

- Лена све разуме и подржава ме. Често ми тако добро анализира неки проблем да ме протресе, раздрма и укаже како да се поставим. Она је мој ослонац, као и ја њен, и због ње морам да истрајем и борим се за своје идеје јер тако и њој дајем пример.

(Глорија/Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".