Многима је било очекивано да ће вечерашњи концерт бити распродат, јер се група увелико одомаћила у Београду и редовно успева да напуни све сале и хале последњих година, као и у пролеће 2021. када је имала два наступа исто у Комбанк Дворани.

Подсетимо, бенд је пред одушевљеним посетиоцима престонице свирао два распродата концерта 8. и 9. марта 2021. у јеку пандемије.

“Београдска публика захтевна је једнако као и сарајевска. Први концерт у Београду одржали смо 1985. године у Дому омладине и од тада до данас имамо одличан одговор публике из Србије, а и самим тим одговорност је већа", рекао је Жера.

Концертна турнеја носи назив "Тврђава" према истоименом, актуелном албуму, а како је напоменуо певач и фронтмен бенда из Босне и Херцеговине, вечерас ће одсвирати неколико песама са новог албума у електрик рокенрол маниру, као и остале хитове кроз каријеру дугу скоро четири деценије.

Њихови концерти умеју да трају барем три сата, а некада и скоро четири, колико су свирали последњи пут у Сава центру 2016. године.

“Када се раде концерти у низу увек је неизвесно да ли ће се репертоар са првог наступа репризирати", напоменуо је Жера и тиме заинтригирао публику да може очекивати да се концертни репертоар разликује 15. априла. “Црвена јабука” је већ свирала Унплуггед концерт у Комбанк Дворани крајем 2018. године, а често су наступали у Београду на сцени Сава центра, као традиционалне вечери током априла или за време романтичних празника (8. март - Дан жена).

Публика ће у електричној форми данас слушати познате хитове „Туго несрећо“, „Има нешто од срца до срца“, „Туга ти и ја“, „Бјежи кишо с прозора“, „Дирлија“ и друге нумере из веома богатог опуса од преко 200 песама.

Група “Црвена јабука" је настала 1985. године у Сарајеву, мада су данас више у Загребу, и сматрају се за један од најдуговечнијих регионалних бендова са ових простора, који слушају све генерације.

Од оригиналне поставе остао је само лидер и певач Дражен Жерић Жера, препознатљив по специфичном вокалу и имиџу разбарушене фризуре који је остао заштитни знак бенда.

Специфичан назив је група добила по јабуци коју је неко од почетне петорке донео на пробу.

Осим Сава центра, у Београду су имали запажене концерте и у Хали спортова, клубу Централ Пуб, али и на многим фестивалима и манифестацијама у Београду - Беер фест на Ушћу, Бојчинско лето у Сурчину.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".