Милић Ђоковић из Групације посредника у промету некретнина при Привредној комори Србије, за Танјуг каже да је Србија за њих згодна као "бајпас" варијанта зато што се из наше земље са овим државама може скоро нормално радити.

-Зато нас бирају као међурешење, до даљњег- каже Ђоковић.

Додаје, међутим, да се све још своди на тражење и испитивање терена, а тек мало тога се реализује.

-Власници пословних простора нису баш спремни да издају рецимо скупе просторе на 15 дана, месец или два. То се не ради, пошто се такви простори изнајмљује на дуже, на пар година, јер је реч о озбиљним киријама и власницима није у интересу да им неко уђе у простор и изађе за 20 дана, месец или два- објашњава он.

Наводи да пословне просторе у највећем броју траже фирме из Аустрије, Немачке, Италије, Пољске а када је реч о областима пословања највише их је из ИТ сектора, енергетике, пољопривреде.

-Они траже озбиљне пословне просторе са добром инфраструктуром, са пуно паркинг места и слично. Фирмама из ИТ сектора су потребне пре свега куће, где постоје и собе за одмор, садржаји за рекреацију и слично- истиче саговорник Танјуга и додаје да се добар интернет у овим просторима подразумева.

Према Ђоковићевим речима, тешко је проценити да ли ће све и остати на садашњем интересовању и испипавању пулса или ће резултирати и конкретним пословима.

То ће, истиче он, зависити пре свега од тога колико ће сукоби у Украјини трајати и да ли ће се криза ускоро завршити.

-Ако рат потраје, а надамо се да неће, онда ће бити потребе за озбиљним просторима, са озбиљном инфраструктуром и са пуно садржаја- наводи Милић Ђоковић.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".