У београдској општини Чукарица, на Умци, јуче је пронађено тело мушкарца у фази распадања. Леш се закачио за један сплав, а Ристић сматра да није реч о Перишу.

- На лекарима судске медицине је да утврде колико је леш дуго био у води. Имају своје методе да то утврде, а на тај начин се утврђује и идентитет. Чини ми се на прву да то није Матеј Периш. Према писању медија, леш у фази распада који је пронађен, има на себи црни прслук и тренерку црне боје, а из медија смо сазнали да је Периш трчао у мајици и имао беле патике. Сама та чињеница, према мом мишљењу, довољна је да помислимо да се не ради о Матеју Перишу - говори он.

Ристић тврди да нема дилеме да се Периш удавио, упоређујући случај несталог Сплићанина са трагичним догађајем у којем тело чувеног певача Душка Костића никада није испливало након наводног скока у реку.

- Мистерије нема у случају Периш. Мистерија је једино тај улазак где камере нису забележиле тај улазак. Али каснијом реконструкцијом и праћењем његовог сигнала на телефону, мени је све било јасно, човек је ушао у воду и након стотинак метара пливања се удавио и сада ће тело или испливати или неће. Гледао сам снимке, радио сам много таквих случајева, нема ту никаквих дилема, све остало су спекулације. Мислим да се неће појавити сигурно. Зависи где је запао. Ако се уплео у неко шибље и грање или се једноставно закачио код Панчевачког моста за неки брод или у неком приобаљу, можда никада неће испливати. Имамо случај и певача Душка Костића који је скочио са моста и није се појавио 25-26 година - истиче Ристић за Ало.

Фото: Принтсцреен/Гоогле мапс/Нестали.гов.хр

 

 

Када је у питању идентификација тела могу се користити две методе, говори форензичар, додајући да његове колеге само фиксирају лице места.

- Утврђују идентитет само уколико је могуће да узму отиске кажипрста, одностно свих десет прстију, ако су на лешу и даље руке, а на основу тога се утврђује његов идентитет. Друга ствар је да се узима ДНК профил и на основу биолошких трагова се утврђује ко је тај леш сада у води и утврђује се и на основу описа и на основу гардеробе коју је имао - закључује Ристић.

(Ало)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".