Легенда српског глумишта, непоновљиви краљ комедије, Миодраг Петровић Чкаља остаће упамћен као човек смеха.

Деценијама је незаборавни Јаре из "Камионџија", Јованча из "Пута око света", главни јунак "Веселих вечери", увесељавао је своју нацију.

У приватном животу, међутим, био је изузетно скроман, породичан човек и много мање насмејан.

Био је срећан када му се родио син, када су на свет дошле његове унуке, али толико срећан да буде најсрећнији човек, како је говорио то никада није био.

Лично се задовољавао малим стварима. Играо је за народ, јер је, како је тврдио, из народа. 

- Народ који цени хумор је бесмртан - изјавио је Чкаља у једном интервјуу из 2001. године.

Да ли је то била случајност или ипак предодређеност да се Миодраг Петровић Чкаља роди баш на дан шале? Постао је ненадмашни краљ хумора и једном речју мелем за душу кога је народ истински волео и поштовао.

Фото: Архив Борбе

 

Ни његови  родитељи, који су у тренутку када се родио били најсрећнији, ни ико други у Крушевцу  и нигде, нико није ни слутио да ће то новорођенче много година потом бити један од најпопуларнијих југословенских глумаца. Да ће га и младо и старо дочекивати осмесима. Да ће он бити подједнако знан и вољен у свим крајевима своје земље. Нико није ни слутио да ће тај малишан бити Миодраг Петровић - Чкаља.

Ни да ће он, касније, када год се поведе реч о његовом рођењу гласним смехом доказивати како је то ипак била првоаприлска шала - оно враголасто "Април-и-ли-ли-ли!" - и како је ето било предодређено да он, Чкаља, целог свог века после засмејава друге.  

Чувени су његови вицеви и досетке који се и дан-данас препричавају.

Како се Чкаља шалио и колико је био надарен за хумор можете погледати у видеу прилогу.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".