У року од неколико сати након изјаве његове породице у којој је најављено да ће се "удаљити од каријере која му је толико значила" због дијагнозе афазије, испоставило се да су његови редови у недавним сценаријима значајно скраћени. Није било неуобичајено да Брус проведе не више од једног дана на сету, а редитељи су давали све од себе да се прилагоде његовом стању.

 

 

"ЛА Тимес" је известио да је два пута промашио док је пуцао из пиштољ испуњеног ћорцима на сету Хард Килл 2020.

Стјуарт Ф Вилсон, који је његов дублер већ 17 година, рекао је за "Сун":

- Видели смо неке промене. Понекад када сте разговарали са њим, он је само деловао удаљено и деконцентрисано и мислили смо да то не значи ништа, али онда бих се касније питао да ли се код њега дешавају друге ствари.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cineographer (@cineographer)

 

Колеге из нискобуџетног филма "Бели слон" такође су испричале како је звезда филмова "Умри мушки" изгледала збуњено, питајући два члана екипе:

- Знам зашто си ти овде и знам зашто си ти овде, али зашто сам ја овде?

Други су такође тврдили да је Брус (67) морао да носи мали слушни апарат како би га подсетио на његов текст, који је већ био поједностављен.

 

 

Мајк Бернс, редитељ акционог трилера "Оут Оф Деатх" из 2021. године, наводно је рекао сценаристи филма да Брусове реченице буду "кратке и слатке". Бернс је наставио да режира још један филм са Брусом, али је након снимања рекао да осећа да више не може да ради са њим.

- Након што смо завршили, рекао сам: "Нећу да снимам више филмова са Брусом Вилисом." Лакнуло ми је што се повлачи.

Шта је узроковало афазију?

Откад се ова тужна вест појавила у медијима, није било објашњења шта је довело до Брусовог проблема. Сада су испливали подаци да је пре 20 година био погођен пројектилом у чело када је акробација на сету пошла по злу.

Брус је поднео тужбу наводећи да је инцидент изазвао "екстремне менталне, физичке и емоционалне болове и патњу".

 

 

Можда ће проћи неко време пре него што фанови поново виде Бруса Вилиса на великом екрану. А могуће је и да тај дан неће доћи никада.

Језички поремећај, познатији као афазија, за који је његова породица открила да је разлог његових потешкоћа, може бити привремен, али постоје велике шансе и да буде трајан. Најчешћи узрок афазије је мождани удар и погађа људе изнад 65 година.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".