На свечаности је представљено ново оклопно возило "Вихор" које је развијено у сарадњи са Техничко-ремонтним заводом у Братунцу.

Поводом јубилеја, званичници су обишли и радове на новој Полицијској академији у Залужанима, где ће се школовати 500 кадета, што је највећи број до сада.

"МУП Републике Српске је огромна снага која може да се носи са свим задацима и свим изазовима", рекао је Лукач.

Он је навео да је Полиција Српске спремна, обучена и опремљена за све могуће изазове, а све с циљем заштите безбедности грађана Српске и њихове имовине.

Лукач је рекао да МУП Српске с тим циљем наставља да школује, опрема и обучава полицију Српске.

"Наш задатак је да одржавамо мир у овој земљи, безбедност на свим нивоима, да гарантујемо безбедност нашим грађанима и свима који као туристи или гости дођу у Републику Српску. Полиција Српске ће наставити на том курсу с циљем очувања мира и безбедности у Српској и БиХ ", поручио је Лукач, пренели су бањалучки медији.

Свечаности су присуствовали највиши званичници Републике Српске, МУП-а, али и бројни гости.

Председница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да Министарство унутрашњих послова Српске може бити поносно на своја достигнућа и на бројне међународне акције у којима су учествовали и показали се као важна карика.

"Република Српска има полицију која је савремена безбедносна агенција", поручио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

Полиција представља један од кључних стубова Републике Српске, опстајући као јединствен симбол суверенитета и политичке аутономије Републике Српске, поручио је премијер Радован Вишковић.

Претходно је служен парастос за 782 погинула припадника МУП-а у одбрамбено отаџбинским рату.

Иначе, Дан полиције Републике Српске - 4. април, обележен је широм Српске.

А вечерас ће бити потписан споразум о сарадњи МУП-а Србије и Републике Српске и Криминалистичко-полицијског универзитета о школовању припадника МУП-а Српске.

Потом и свечана академија у Културном центру Бански двор у Бањалуци.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".