Једна од најупечатљивијих слика када је "Бољи живот" у питању јесте стан чувене породице Попадић. Како ентеријер, тако и зграда у улици Копитарева градина.

- Тај стан Попадића је био у студију. Ови други објекти и екстеријер, снимани су по самим локацијама, а можда и у студију, нисам сигурна. Ми смо тад то лагано снимали на Кошутњаку у студију. Велики студио 8, ту је био стан Попадића. Ту је била и кантина, ту је све било - костим посебно, посебне просторије за шминку, удобно, загрејано, лепо и усред зиме - испричала је глумица Светлана Бојковић која је тумачила улогу Емилије Попадић.

Фото: Данило Цветановић

 

 

Када је у питању темпо снимања, глумица каже да је, у поређењу са садашњим временом, тада било сасвим другачије.

- Уопште није било напорно. Било је пријатно. Имали смо феноменалне услове. То се лепо радило сваки дан, имали смо два дана паузе. Није се много напорно радило. Данас се снима по десет, дванаест сати. Ми смо стизали и да имамо пробе у позоришту, пошто смо доста били ангажовани, да снимамо и да увече играмо представе. Ништа није ни од чега трпело. Данас је то потпуно немогуће јер се данас време убрзало, данас се тражи новац, рекламе, да зарадимо што више, приватне продукције продају своје готове производе... Ово је била државна телевизија и државни пројекат - испричала је глумица за "Балкан Инфо".

Зграда у којој је живела породица Попадић у серији Бољи живот једна је од најпознатијих филмских локација код нас. Појављивала се у готово свакој епизоди ове популарне серије и остала урезана у памћење гледалаца широм бивше Југославије.

Фото: В. Данилов

 

 

Серија "Бољи живот" је имала сјајну глумачку поставу коју су чинили Марко Николић, Светлана Бојковић, Велимир Бата Живојиновић, Јелисавета Сека Саблић, Воја Брајовић, Оливера Марковић, Иван Бекјарев и многи, многи други. Своје прве велике улоге у серијама оваквог типа одиграли су и тада млади глумци Драган Бјелогрлић и Лидија Вукићевић.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".