Према првим информацијама, до удеса је дошло јер путнички аутомобил марке "фолксваген", за чијим воланом је била педесетогодишња Нишлијка, није држао прописано растојање па је у сустизању налетео на задњи део запреге, којом је управљао мушкарац стар 37 година.

Возач запреге и његова ћерка стара 13 година, од ударца аутомобила у приколицу на којој су се налазили, пали су на коловоз, али срећом нису задобили теже повреде. Након прегледа лекара Хитне помоћи, установљено је да су они само лакше повређени.

Будући да је у налетању аутомобила повређен и коњ који је вукао приколицу запреге, алармирани су волонтери Удружења "Зоопланет". Они су утврдили да коњ има отворени прелом ноге па су га привремено збринули и кренули да потраже адекватну помоћ, али га данас по повратку на место незгоде, нису га затекли на месту где је остављен.

-Ми смо ноћас око 1 час иза поноћи изашли како би помогли животињи. Коњ је имао отворени прелом задње десне ноге и баш је био у ужасном стању. Стајао је на три ноге и нисмо могли да га померимо јер има око 400 до 500 килограма. Испрали смо му рану, зауставили крврење, дали храну и воду. Власника није било на лицу места па је била присутна полиција ради прављења записника. Ми смо до пет јутрос остали тамо, остало је да се ујутру контактира ветеринарска инспекција и ветеринар, да неко да налог шта даље да радимо. Успели смо да нађемо ветеринара у Војводини који једини ради хирургију за коње, како би смо се посаветовали шта да радимо, каже за „Блиц“ Душан Стојановић, председник „Зоопланета“.

Али, када су се наши волонтери вратили на место судара нису затекли коња тамо као ни приколицу, вероватно су рођаци људи чија је запрега дошли и одвели коња. Немамо повратну информацију шта је са њим.

(Блиц)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".