Можете радити са једном бојом или комбиновати више за ефектнији изглед. Обавезно користите и заштитне рукавице.

Фото: Профимедиа

 

Потребно је:

- пиринач дугог зрна
- боја за јаја у гелу или течна боја за јаја
- округла пластична посуда пречника 8-10 цм, са поклопцем 
- заштитне рукавице

Фото: Профимедиа

 

Јаја скувајте, извадите из воде и осушите папирним убрусом. За даљи рад јаја треба да буду топла. тако да све радите одмах по кувању.

Фото: Профимедиа

 

У посуду сипајте око 2 кашике пиринча. Количина пиринча зависи од посуде у којој радите, никако не треба да је напуните до врха. Преко пиринча накапајте гел боју и промешајте како би се пиринач обојио. Ставите јаје, поклопите и „мућкајте“. Немојте то да радите јако како не бисте разбили јаје, већ нежно промрдајте пар пута. По потреби промрдајте јаје прстима, зато су вам потребне рукавице. Временом ћете додавати по још мало боје, јер пиринач упија и суши се. Ако вам понестане боје, сипајте врло мало воде, тек толико да поквасите пиринач. За сваку боју користите посебну посуду. Можете комбиновати и две боје, прво јаје убаците у посуду са једном бојом, па у посуду са другом бојом. Јаја оставите да се охладе, па премажите са мало уља ради сјаја.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".