Када имамо хороскопски двојац који има и асертиван и пасивни знак, може бити занимљиво видети како се међусобно (не) слажу. Обично се држе онога што најбоље знају (за неке се ствари жестоко боре, за друге с миром проналазе компромис), али понекад воле да промене ствари тако да их други знак не сматра предвидљивим.

1. Ован и Бик

Ован је тип „устани и иди“, што им увек чини живот занимљивим. Назовимо то личном жељом, али кад не ради ништа, осећа се као да се претвара у кауч. Није толико да мрзи лење људе, него досадне, пасивне животе које воде. Радије би били познати као спонтана особа која воли забаву. Срећом, Бик је сигуран у себе и зна да неколико увреда и различитих мишљења неће нанети велику штету.

Међутим, кад неко активно покуша да га мрзи, тада се рукавице скидају. Биково главно питање је покушај разумевања зашто ован увек мора да буде у покрету; Бик се осећа као да се не може успорити и провести време сам, јер вероватно се догађа нешто веће.

Фото: Профимедиа

 

2. Јарац и Рибе

Као традиционалиста, Јарац преиспитује све што није логично или разумно, а кад наиђе на особе чије су главе увек у облацима, одбија да се носи с њима. Сматра да нема разлога да губи време с неким ко не види ствари по његовом. Нема времена за Рибе јер је сматра празном главом којој није стало да ствари учини на прави начин (познат и као јарчев начин).

То што су Рибе сањарски настројене особе, које понекад имају главу у облацима, не значи да нису интелигентне. Сматрају себе срећнима јер могу да виде свет отворено, уместо да су ограничене попут Јарца.

Њихова међусобна мржња произлази из тога што су две потпуно различите особе које вибрирају на потпуно различитим нивоима.

Фото: Профимедиа

 

3. Водолија и Близанци

Близанци највише напредују када су окружени пријатељима и добро се забављају. За разлику од Водолија, радије би остали напољу целу ноћ и још и наредног дана, уместо да оду кући да напуне батерије. Можда у томе не види ништа лоше, али Водолија мрзи што не зна да проводи време сама.

Водолија се поноси тиме што је увек способна да испуни обећање, без обзира на све. Близанци дефинитивно имају проблема с тим, али мисле да је водолија мање друштвена (па зато и лош пријатељ. Водолија зна да вас ни друштвеност не чини добрим пријатељем, због чега се ова два знака непрестано лупају главом.

Фото: Профимедиа

 

4. Лав и Девица

Лав(ица) је краљица драме која би радије да је увек у центру пажње и све се врти око ње, уместо око других ствари. Не само да може да било шта усмерити на своје проблеме, него то чини на начин који би већину људи осрамотио. Девица не може да поднесе ту сталну потребу да буде у центру пажње и активно ће се клонити Лава.

Девица због способности да се држи далеко од центра пажње понекад делује попут самотњака, али то је само зато што не подноси заузимање централне позиције. Не само да јој је то невероватно непријатно, него се осећа као да је непристојна. Како је Лаву омиљена забава да буде у центру пажње, никада не одваја време за Девицу. Можда је не мрзи активно, али ће јој дати до знања да немају ништа заједничко.

Фото: Профимедиа

 

5. Рак и Стрелац

Рак је тип која воли оно што воли и не покушава често нове ствари, нарочито ако је то само „дођавола и с тим“. Понекад се може чинити наметљивом и несигурном, али то је обично само зато што се на тај начин осећа пријатније. Стрелац не може да поднесе ову страну Рака, јер он је све што не жели да буде касније у животу. Уместо тога, Стрелац се јако труди да се забави с пријатељима и никада не жели да буде везан за некога.

Рак цени када му онај други допусти да буде мало наметљив, што је управо супротно од Стрелца. Ако мисли да постоји мала вероватноћа да га гуши веза, разићи ће се пре него што ико зна шта се догодило, што је раку једноставно непристојно.

Фото: Профимедиа

 

6. Вага и Шкорпија

Вага улаже много труда у стварање поштеног, уравнотеженог живота, што значи да мора да се одвоји од свега због чега би могла да изгледа агресивно или нестабилно.

Уз сву ту контролу штете која непрестано влада њеним животом, може се клонити људи попут Шкорпија, који се не слаже ни с чим у шта верује. Шкорпија је више попут „око за око“, него мир и поштење, што Ваги може бити јако застрашујуће. Али, премда је Вага више пасивна особа када је у питању суочавање с разликама, увек се побрине да Шкорпија зна колико се не слаже.

Мржња коју ови знакови имају један према другоме толико је сирова зато јер су заиста два супротна пола, две супротности.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".