Министарство унутрашњих послова Македоније саопштило је јутрос, уједно и обавестило Државно тужилаштво у Скопљу, да је лишило слободе Ангела Гиоргиевског, првооптуженог за убиство хрватског рукометаша Дениса Тота.

Лице се предало органима реда на територији Скопља, преносе македонски медији.

Фото: mvr.gov.mk

 

 

Министарство унутрашњих послова расписало је јуче међународну потерницу за поменутим Гиоргиевским.

Подсетимо, Тота су насмрт претукли испред ноћног клуба који чак и није имао радну дозволу. Рукометаш и девојка која га је брутално ударила у главу познавали су се од раније.

- Међусобно неразумевање вероватно је разлог за напад кобне ноћи - пишу Македонци.

Међу њима је дошло до свађе, потврђено је у МУП-у и то је највероватније разлог напада у коме је Тот задобио смртоносне повреде. Нико од седам сведока, обезбеђење клуба и таксиста, није јавио овај случај полицији на број 192.

Горгиевски је рођен у Марибору, а у јуну 2016. доживео је тешку саобраћајну несрећу у центру града када је својим аутомобилом марке Фиат Пунто ударио у пет паркираних аутомобила и побегао, но убрзо га је ухватила полиција.

Тада је мариборска полиција кренула у потрагу за бандом наркодилера, међу којима је био и Горгиевски, а у листопаду исте године полиција је открила лабораторију за производњу синтетичких дрога. Између осталог, имали су ГХБ (гамахидроксибутират, гаммахyдроxyбутyрате), познат и као дрога за силовање.

У лабораторији су заплењени и амфетамини те марихуана.

(Телеграф.рс)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".