Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije saopštilo je jutros, ujedno i obavestilo Državno tužilaštvo u Skoplju, da je lišilo slobode Angela Giorgievskog, prvooptuženog za ubistvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota.

Lice se predalo organima reda na teritoriji Skoplja, prenose makedonski mediji.

Foto: mvr.gov.mk

 

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je juče međunarodnu poternicu za pomenutim Giorgievskim.

Podsetimo, Tota su nasmrt pretukli ispred noćnog kluba koji čak i nije imao radnu dozvolu. Rukometaš i devojka koja ga je brutalno udarila u glavu poznavali su se od ranije.

- Međusobno nerazumevanje verovatno je razlog za napad kobne noći - pišu Makedonci.

Među njima je došlo do svađe, potvrđeno je u MUP-u i to je najverovatnije razlog napada u kome je Tot zadobio smrtonosne povrede. Niko od sedam svedoka, obezbeđenje kluba i taksista, nije javio ovaj slučaj policiji na broj 192.

Gorgievski je rođen u Mariboru, a u junu 2016. doživeo je tešku saobraćajnu nesreću u centru grada kada je svojim automobilom marke Fiat Punto udario u pet parkiranih automobila i pobegao, no ubrzo ga je uhvatila policija.

Tada je mariborska policija krenula u potragu za bandom narkodilera, među kojima je bio i Gorgievski, a u listopadu iste godine policija je otkrila laboratoriju za proizvodnju sintetičkih droga. Između ostalog, imali su GHB (gamahidroksibutirat, gammahydroxybutyrate), poznat i kao droga za silovanje.

U laboratoriji su zaplenjeni i amfetamini te marihuana.

(Telegraf.rs)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".