Чувена Јелица Сретеновић позната је по бројним улогама које су обележиле њену каријеру, али и по широком осмеху који је упркос животним недаћама успела да задржи. О приватном животу глумице не зна се много, али се њена љубавна прича са Мишом Сретеновићем дуго препричавала.

Са само деветнаест година Јелица је пристала да се уда за љубав свог живота, а како је недавно испричала, Сретеновић је био школски друг њене тетке због чега га је знала од малих ногу.

Фото: Алекса Станковић

 

"Он је долазио по тетку да иду у школу заједно и практично ме је гледао како растем. Када су они имали 16 година ја сам имала пет, односно, када су пошли на факултет, ја сам била ђак првак. Иако смо се знали од раније, наш сусрет после свих тих година је био љубав на први поглед. Забављали смо се годину дана. Миша је био озбиљан човек, радио је у Скупштини града и, нормално, излазио по ресторанима. Кад ја пожелим да идем у дискотеку и он је ишао са мном. Излудујем се, изђускам, а он седи и чека и понекад се само прекрсти. Миша је био сјајан," испричала је Јелица једном приликом.


На трећој години факултета глумица сазнаје да је у другом стању и да ће ускоро круна њене и Мишине љубави бити девојчица којој су одмах дали име Ана. Иако је била трудна, Јелица није запоставила факултет већ је своје обавезе на време завршавала.

"Ана се родила у априлу, а у мају је био испит из глуме са треће године. То је био озбиљан и обиман испит. Изашла сам, наравно, да полажем и добила деветку, онако из породилишта! Све се може," поносно је изјавила глумица, а једанает година касније брачни пар добио је још једну ћерку.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

Љубавна прича Јелице и Мише Сретеновића, нажалост, нагло је прекинута. Наиме, Миша Сретеновић преминуо је услед срчаних проблема, а неутешна Јелица је у 45. години остала удовица.

Подсећамо, пре неколико година медији су писали да се Јелица од тешког периода опоравила захваљујући свом послу, а прва улога након трагедије била је она у култном филму Здравка Шотре "Зона Замфирова". Позната глумица данас је поносна мама и бака, а њен унук добио име по покојном деки Милошу.

(Hello)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".