Милановић је позвао Србију да се јасно ''''одлучи где припада''''.

- Не знам ко ће њих напасти. Њихов новац, њихове одлуке, њихова ствар. Они нису чланица НАТО, то не желе, остали су без патрона преко ноћи. То је једно врло трауматично буђење, један мамурлук вероватно и сад купују некакве кинеске системе који су вероватно копије руских систена, вероватно за класу слабији, али мислим шта ће с тим, то је неразумљиво -  поручио је Милановић новинарима у Ријеци, преноси Хина.

Милановић је додао да Хрватска Србију неће напасти, као ни Америка.

- Хрватска их неће напасти. Америка их неће напасти. Ако их нападне, то им ничему не служи. Могу срушити опет два авиона и бити поносни на то, али тако се не добијају ратови - поручио је Милановић.

Фото: Ured Predsjednika RH

 

Додао је да такво оружје "кошта, а не чини разлику".

- Рат је пуно већа, крвавија и обухватнија ствар тако да ми није јасно каква је то политика. Ја их не осуђујем, гледам их и чудим се - казао је он.

Запитао се још једном да ли ће Србију напасти Русија, Хрватска и Америка, и позвао Београд да изабере страну којој ће се приклонити, наводи Хина.

- Хоће их напасти Русија? Не. Америка? То ти ништа не значи. Хрватска? Неће - поручио је Милановић.

Коментаришући то што је Србија подржала искључење Русије из Савета за људска права, он је навео да му је драго ако је сусед Хрватске ''''прогледао''''.

- Драго ми је ако је мој сусед прогледао и ако ће коначно бити припадник западне заједнице народа и држава - рекао је хрватски председник.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".