Наиме, хрватски медији пренели су да је хрватска полиција спровела координисану акцију у сарадњи са УСКОК-ом, а према јутрошњем саопштењу хрватског МУП-а, та акција има међународни карактер.

Јутарњи лист наводи да је ухапшено 10 особа, међу којима је и 51-годишњи Петар Ћосић, звани Шарац.

Акција полиције била је усмерена на криминалну групу из домена организованог криминала, чији се чланови сумњиче да су починили најтежа кривична дела па и убиства.

- Захваљујући тој екипи, на европско тло су допремљене стотине килограма кокаина, а осим због дроге, 51-годишњег Петра Ћосића званог Шарац, иначе добро познатог полицији, истражиоци сумњиче да је организовао убиство 47-годишњег Милана Миловца званог Цигла у Еквадору, наводи Јутарњи.

Даље се истиче и да је, управо на основу информација које је прибавила хрватска полиција истражујући ланац трговине кокаином, српска полиција данас поновно ухапсила Дарка Шарића, против ког још траје поступак по потужбама за трговину огромне количине наркотика.

- Стога је, судећи по свему, Шарић наставио да петља с дрогом док је чекао поновљено суђење, закључује Јутарњи лист

Ко је био Цигла?

Миловац је, према писању медија, био десна рука наркобоса Шарића и био је задужен за организацију и дистрибуцију кокаина по западној Европи. Више од деценије био је на интерполовој потерници Србије чије правосуђе га је осудило на 11 година затвора због организовања шверца 5,7 тона кокаина током 2008. и 2009. године из Латинске Америке у Европу, а убијен је прошлог јануара у Еквадору у класичној сачекуши.

Убице су га пресреле у пролазу на мотору и побегле. Прави разлог ликвидације није познат.

(Јутарњи лист)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".