Турска артиљерија гранатирала је данас провинцију Хасака у региону Абу Расин на северу Сирије.

У извештају агенције САНА се наводи да су турски војници користили артиљерију и минобацаче распоређене у граничној зони безбедности коју су успоставиле турске трупе 2019. године, преноси ТАС С.

У нападу су оштећени стамбени објекти и повређени цивили иако се не прецизира њихов број. Абу Расин и околина нашли су се такође на удару турских беспилотних летелица и возила. Курдске јединице које су активне у тој области и саботирају активност турских снага и наоружане сиријске опозиције коју подржава Анкара.

Фото: Профимедиа

 

 

Према речима очевидаца, услед интензивног гранатирања, један број становника је напустио своје куће и кренуо према Хасаки, административном центру удаљеном око 630 км од Дамаска, преноси "Танјуг".

Фото: Профимедиа

 

 

У исто време, проблеми и у другом делу Турске, овога пута у мирнодопским условима. У истанбулској четврти Шишли јутрос се догодила експлозија у шахту са подземним инсталацијама након чега су евакуисане три стамбене зграде.

У извештају истанбулског дневника "Сабах" је потврђено да су зграде јутрос превентивно евакуисане након што је најпре ноћас почео да куља дим, а потом се јутрос око 08.30 чула снажна детонација која је одбацила поклопац уличног шахта у ваздух.

Због експлозије и велике количине дима станари зграда су напустили своје станове, а по дојави су на лице места упућене екипе полиције и дезузурни тим ватрогасне бригаде.

Током увиђаја је установљено да су се запалили подземни каблови, због чега је теренска екипа електродистрибуције прекинули испоруку струје у том делу турске престонице.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".