Кромпир можемо да спремимо на безброј начина, неизоставно је јело које сви волимо. Међутим треба обратити пажњу како га сачувати и када он није за употребу. Ако га оставимо на сувом и тамном месту, његов рок трајања ће бити дужи и задржаће свежину и укус који волимо. Како већина популације живи у становима, не обраћа се пажња на одлагање кромпира и због тога долази до клијања кромпира. Шта урадити након тога - да ли  само очистити клице или не? 

Потребно је направити процену, колико је кромпир проклијао. Уколико има више клица, те клице  могу бити токсичне, јер у себи садрже соланин, супстанцу која може изазвати симптоме попут мучнине, главобоље и сл. 

Кромпир можемо јести уколико је правлино сачуван и има мали број клица, тек су почеле да избијају, док наборани кромпири са већим бројем израстањем говоре да кромпир у себи садржи већи број соланина. Тада се препоручује да се  баци.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".