Своју каријеру новинара Јован Мемедовић започео је у најпре информативној редакцији РТБ-а (Радио Телевизије Београд), да би од 1992. године, почео да се бави спортским новинарством, те је био и коментатор бројних спортских догађаја.

 

Фото: В. Данилов

 

 

Две најпознатије ауторске емисије шармантног Мемедовића на РТС-у су "Свет лова и риболова“ и "Сасвим природно“, а како је и напоменуто он тренутно ради као водитељ познатог квиза "Потера“ на РТС-у.

После емисије "Сасвим природно" није било лако прећи на снимање у студио, а Јован је испричао како је дошло до тога да он буде главно лице популарног квиза.

- Био је кастинг, односно одабир тих могућих водитеља и рекли су ми да се пријавим, па сам ја мало негодовао мислећи како ћу радити квиз, а и даље наставити да путујем и снимам моје емисије, па нисам баш био одушевљен тиме. Прошао је тај кастинг, па су ми шапатом јавили: "Управо смо сазнали, ти ћеш да водиш тај квиз"... Рекао сам: "Ако је директор тако одлучио...", тада је био директор Александар ТИјанић. У првој сезони сам се мало борио - ја човек из природе, сад студио... И онда је то некако легло и сада могу да кажем да ми се јако допада то што радим, зато што има много тих различитих људи који се појављују из недеље у недељу, од снимања до снимања, па ми је занимљиво да с њима одрадим онај уводни део, да их упознам и ослободим и уведем после у игру. Пролазимо заједно кроз једну фазу тренинга, трудимо се - објаснио је Мемедовић, па открио и шта га људи питају на улици.

 

Фото: В. Данилов

 

 

- Највећи проблем који ја данас морам да одговорим на питање када ме сретну на улици је да ли је могуће да они све знају - рекао је Мемедовић гостујући у јутарњем програму РТС-а, мислећи на трагаче.

- У просеку у једном снимању, када су питања ка вама усмерена, ви погрешите једном током једног издања квиза - рекао је Мемедовић, а трагач Милан Буквић, иначе и најмлађи трагач у "Потери" додао је да је то и граница, једна до три грешке.

Иако је Јован Мемедовић јавна личност, о његовој се приватности зна релативно мало, осим да се са супругом Мирјаном Мемедовић, са којом је био у браку од 1993. године, познати водитељ и развео 2014. године, те да из брака са њом има старију ћерку Машу и млађег сина Уроша.

Фото: В. Данилов

 

 

Популарни водитељ данас живи повучено и у складу са природом коју обожава, те сваки слободан тренутак користи за дружење са бројним пријатељима, али и да обиђе људе које је упознао радећи своју емисију и са којима је остао и даље у одличним односима.

Оно што је занимљиво је да мало ко зна колико он има година.

Јован изгледа јако младолико, а његове године многе збуњују. Познати ТВ водитељ је рођен 28. маја 1960. године у Београду, што значи да он има 62 године. 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".