Европска нафта Брент за испоруку у наредном периоду (фјучерс уговори) тргује се, према последњим подацима са портала оилприце.цом, по цени од 107,8 долара за барел, у порасту за 0,52 посто на дневном нивоу, након пада за више од 5,0 посто у уторак, а цена америчке WТИ нафте је ојачала за 0,89 процената на 103,5 долара по барелу.

Руска производња је у периоду од 1. до 19. априла износила 10,11 милиона барела еквивалента нафте и кондензата дневно, што је за око 8,2 процента мање у односу на дневни просек у марту, извештава "Блумберг".

Поремећај у испорукама, при чему је најновији изазван протестима у Либији, такође су утицали на снажне осцилације цена у протеклим недељама.

У међувремену, Амерички институт за нафту, организација коју финансира нафтна индустрија, процењује да су залихе сирове нафте у САД пале прошле недеље за око 4,5 милиона барела, наводи њујоршка агенција позивајући се на изворе упознате с подацима.

Уколико те цифре потврде и званични државни подаци, који треба да буду објављени касније данас, то ће бити највећи пад залиха у складиштима широм САД од почетка фебруара.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".