Истражитељи наводно покушавају да утврде да ли је реч о убиству, самоубиству у породици или организованом нападу. Тела Сергеја Протосење и његове породице пронађена су само један дан након што је још један руски ологарх пронађен мртав у сличним околностима заједно са својом породицом у Москви.

Шпански сајт Ел Пунт Авуи јавио је да су тела Сергеја Протосење (55), његове супруге и ц́ерке пронађена у уторак у њиховој куц́и у приморском летовалишту Љорет де Мар у шпанској регији Каталонија.

Узбуну је подигао најстарији син пара, који живи у Француској, када није могао да их добије. Сајт наводи и да су мајка и ц́ерка избодене на смрт, док се Сергеј Протосења наводно обесио. Други новински сајтови наводе да је Протосењина супруга Наталија имала 53 године, а њихова ц́ерка Марија је управо напунила 18 година.

Неколико дана раније појавила се вест из Москве да је други извршни директор такође наводно убио жену и ћерку а онда се убио.

Бившег званичника Кремља и потпредседника Гаспромбанке Владислава Авајева (51) пронашла је у понедељак мртвог у његовом луксузном московском стану његова 26-годишња ц́ерка, саопштила је полиција.

 

 

Откривена су и тела његове супруге Јелене (47) и млађе ц́ерке Марије (13). Сви су имали ране од ватреног оружја.

Ел Пунт Авуи наводи да је Протосењино богатство процењено на 440 милиона долара. Наводно се школовао за инжењера и економисту и постао главни финансијски директор нафтне компаније Таркосаленефтегаз и главни рачуновођа у нафтном гиганту Новатек. Новатек-Таркосаленефтегаз је основан 1994. године и управља нафтним и гасним пољима.

Истражитељи из каталонске полиције трагају за доказима, док медији наводе да су окрвављена секира и нож пронађени и послати на форензичко испитивање.

Непотврђени извештаји из Ел Пунт Авуија сугеришу да су откривене неке недоследности, а сајт наводи да су две жене избодене док су спавале. Међутим, на Протосењи нису пронађене мрље од крви, наводи сајт. Чарапе умрљане крвљу су очигледно коришц́ене као импровизоване рукавице да би се спречили отисци прстију на секири и ножу, додаје се.

(Њузвик)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".