Гостујући на једној трибини о пољопривреди, Миличић се дотакао својих почетака у бизнису са јабукама.

- Тад сам био у лудилу главе и мозга. Рекао сам себи, ако наставим овим темпом спискаћу све човече Божји, значи мораћу да се запослим негде. Морао сам да направим неки план кад престанем, пошто сам још био плаћен од 'браће' из Америке. Знао сам да ћу морати да се окренем неком послу кад више не будем имао приливе. Људи не разумеју да они који пуно зарађују имају пуно и трошкова. Паре пребрзо оду. Размишљао сам у ком смеру да одем. Спортисти углавном имају неке дискотеке и зграде, а знао сам да ћу се погубити и у једном и у другом - уз осмех је прокоментарисао Миличић.

- Тражио сам земљу, једна, друга, пета парцела... Сто парцела, не знам где нисам све био. И нађем ту одговарајућу, сретнем тог једног човека и он ми то све води. Свидело ми се како је он зборио, ја нисам знао о томе ништа. Дошли смо на идеју да кренемо у интензивну производњу, да јабука буде приоритет. Требало је да јабука буде 70 одсто а друге воћне врсте осталих 30, али до тога још нисмо стигли. Пошто нас је јабука... До овде (показује на врат) ми је јабуке. Кад ми спомену јабуку, кажем 'немој'. Каже неко 'имам јабуку', ја 'немој, враћа ми се све'. Посадили смо ту јабуку, човек који је 30 година у томе ме посаветује све и одмах кренемо да одрадимо све - истакао је бивши кошаркаш, напоменувши да су огромни расходи били болни.

- Урадио сам одмах све што је требало да урадим. Нисам ишао пречицом, па да успут сконтам да треба заштита од мраза... Све сам урадио одмах и у пуном капацитету, а род се чека пет година. Док нисмо сачекали род и неке озбиљније количине... А у самом старту смо много пара уложили, зато је то болно. Ја учим из године у годину, видим где сам грешио, где је требало више да будем присутан - открива некадашњи НБА центар, коме додатну муку око бизниса са јабукама представља рат у Украјини.

- Без обзира што је велика тензија и нервоза, задовољан сам што сам у то уложио. Види се у шта сам уложио, види се напредак. Е сад, не могу ја да утичем на цену јабука. Не могу да утичем на то што је Путин заратио. Могао је да ме испоштује само месец дана да продам јабуку, ал' добро - закључио је Миличић, изазвавши осмех публике.

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".