Наиме, Василију је публика заволела због њених хитова попут ,"На ускрс сам се родила", "Димитријо, сине Митре", "Весели се кућни домаћине", али и "Мито, бекријо" и остале многе нумере које је ова вансеријска певачица отпевала. 

И док јој је каријера ишла узлазном путањом, ређајући хит за хитом, који се и данас певају на свим весељима и током празника, Василија је током једном интервјуа признала да јој је на приватном плану ишло баш тешко, нарочито наког велике трагедије. Наиме, њен супруг и велика љубав је био Милан Ђорђевић, дуго су били у складном браку, а онда их је смрт раставила.

- Сећам се да сам Милана први пут угледала како излази из кафане "Морнар" у центру Београда. Била сам с друге стране улице, очи су ми се буквално залепиле за тог мушкарца, а нисам знала ни ко је ни шта ради. Умало се нисам срушила када сам кренула са оркестром Душана Радетића на турнеју по Бугарској и тако сазнала да је Милан члан Душковог бенда. Милан и ја смо се спанђали на тој турнеји и више се нисмо развајали. Он је касније постао музички уредник продукције грамофонских плоча Радио Београда, а ја певачица. Родила сам му ћерку Мирјану која је сада девојка - причала је Василија.

Оно што ју је такође погодило јесте и то како су је третирале колеге. Наиме, Василија је била јако разочарана зато што није добила естрадну пензију.

 

 

- Повредиле су ме и колеге музичари, естрадну пензију нисам добила иако сам неколико пута подносила захтев. Када је пензија изгласана, требало је да је први добијемо Цуне и ја. Он је пензију добио, мене су заобишли иако важим за певачицу која има највише снимљених песама у фонотеци Радио Београда. Снимила сам за РТВ ПГП 60 антологијских песама, обећали су да ће ми објавити троструки албум, а онда су десетак мојих песама стрпали у некакав заједнички музички пројекат за који још не знам шта представља - рекла је Василија давних дана.

Умрла је у 76. години. Кремирана је у Београду 2011. године. Њен пепео је посут по Врту сећања који је део Новог гробља.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".