Последњи пут у јавности се о овом човеку говорило када је изнето шта је Вељко Беливук изјављивао у тужилаштву 7. фебруара ове године. Уместо да је причао о убиствима за која је оптужен (у овом тренутку најмање седам) он је изјавио да држава сарађује са "шкаљарским кланом илити Филипом Кораћем". Беливук је рекао да је Кораћ сарадник Безбедносно-информативне агенције и Интерпола, али и Которанина Јована Вукотића, који према оперативним сазнањима црногорске полиције важи за наводног вођу "шкаљарског клана".

Полицијске информације, као и подаци безбедносних служби, говорили су да је Беливукова и Миљковићева криминална група јурила да отме и убије Кораћа. Сведок окривљени Бојан Хрватин испричао је у тужилаштву да су чланови ове криминалне групе фотографије измасакрираних тела убијених супарника слали Филипу Кораћу. Чак су на једном од тела крвљу исписали: "Кораћ пи...".

О Кораћу се у јавности говорило и августа 2016. када је приведен након убиства Чеде Ђокића у Зворнику. Годину дана касније, његово име поново је освануло у медијима, и то након дербија Партизана и Црвене звезде, када је на јужној трибини стадиона у Хумској, дошло до опште туче између навијача Партизана и покушаја преузимања јужне трибине. Кораћ је тада означен као организатор нереда, који је за овај "посао" ангажовао чак и хулигане из Хрватске.

(Новости)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".