Лука Жижић наводно је био близак навијачима Црвене звезде, па једни верују да је могуће да је убијен јер је Зведаш, који држи локал крају који је познат као "гробарски".

- Једино што ми може пасти на памет јесте то да пошто је он Звездаш, а ово је крај Партизанових навијача, да је због тога убијен - рекла је једна житељка Блока 44, док је друга додала да се око Жижићевог локала окупљају навијачи Партизана.

Продавац из оближње радње, који је добро познавао Жижића, каже да је Лука био диван дечко и да се зачудио када је чуо да је он убијен.

- Никад у том локалу није било проблема, кад сам чуо шта се догодило мислио сам да су госта неког убили, а не њега. Био је и више него коректан, љубазан и код њега у кафићу долазе увек стални гости. Често долазе и пензионери, јер је ту и пијаца. Стварно, невероватно - каже он и додаје да је у Лукином власништву и подрум пића које се налази у близини локала.

Фото: Новости

 

 

- Лука је имао пара и мислим да је можда неко покушао да га рекетира или да му тражи да продаје дрогу у кафићу, јер се то претежно ради, а он можда то није хтео и ето проблема - закључује он.

Подсетимо, нападач у радном оделу ушетао је у кафић "Ритуал" у Блоку 44 на Новом Београду и питао да ли може да иде у тоалет. Потом је изашао са пиштољеми, пришао столу и са пет или шест хитаца изрешетао Луку Жижића који је у том тренутку седео са пријатељима. Нападач је покушао да побегне, али су га Жижићеви пријатељи напали и почели да туку, том приликом му је и скинута хирушка маска па му је камера снимила лице. Нападач је успео да побегне из локала и за њим полиција и даље интезивно трага. Иначе, нападач је до кафића дошао на електричном тротенету.

Фото: Новости

 

 

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".