Глумац Херy Ширер, који је глумио у филму с Парнелом, поделио је ту вест у недељу на Твитеру, а узрок смрти није наведен.

- Рик Парнел, наш бубњар у "This is Spinal Tap", преминуо је данас. Нико никад није био јачи - написао је Ширер на Твитеру.

Парнел је рођен у Лондону у породици музичара. Његов дед Рас Кар био је музичар који је свирао у бројним музичким дворанама, а његов отац Џек Парнел био је вођа бенда у емисији "The Muppet Show". Свирао је у више бендова, укључујући Horse, Atomic Rooster Stars, а тврдио је да је одбио позиве да свира у Journey-у и Whitesnake-у.

Његов велики пробој догодио се 1984. када је Парнел, заједно са глумцима музичарима Мајклом Мекином, Кристофером Гестом и Ширером, на великом платну портретисао измишљени рок бенд Spinal Tap. Бенд је на крају постао прави и издавао албуме.

Бубњари Spinal Tap-a главна су тaчка у филму, сви претходни бубњари групе су умрли, један од спонтаног сагоревања, а иако се Парнел појављује током целог филма, и он спонтано изгори на крају. Наступио је на албуму са соундтреком који је пратио филм, као и на албуму који је следио.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".