Glumac Hery Širer, koji je glumio u filmu s Parnelom, podelio je tu vest u nedelju na Tviteru, a uzrok smrti nije naveden.

- Rik Parnel, naš bubnjar u "This is Spinal Tap", preminuo je danas. Niko nikad nije bio jači - napisao je Širer na Tviteru.

Parnel je rođen u Londonu u porodici muzičara. NJegov ded Ras Kar bio je muzičar koji je svirao u brojnim muzičkim dvoranama, a njegov otac DŽek Parnel bio je vođa benda u emisiji "The Muppet Show". Svirao je u više bendova, uključujući Horse, Atomic Rooster Stars, a tvrdio je da je odbio pozive da svira u Journey-u i Whitesnake-u.

NJegov veliki proboj dogodio se 1984. kada je Parnel, zajedno sa glumcima muzičarima Majklom Mekinom, Kristoferom Gestom i Širerom, na velikom platnu portretisao izmišljeni rok bend Spinal Tap. Bend je na kraju postao pravi i izdavao albume.

Bubnjari Spinal Tap-a glavna su tačka u filmu, svi prethodni bubnjari grupe su umrli, jedan od spontanog sagorevanja, a iako se Parnel pojavljuje tokom celog filma, i on spontano izgori na kraju. Nastupio je na albumu sa soundtrekom koji je pratio film, kao i na albumu koji je sledio.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".